Proiecte cofinanțate prin POAD (2014-2020)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane sprijină acțiunile statelor Uniunii Europene menite să ofere asistență materială celor mai sărace categorii ale populației.

România oferă ajutoare alimentare și asistență materială de bază prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), de materiale școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă pentru persoanele cele mai defavorizate. Ajutorul European prin POAD este completat de schemele naționale care se adresează persoanelor aflate în sărăcie extremă.

POAD a fost aprobat de Comisia Europeană în noiembrie 2014 prin Decizia nr. C(2014) 9102 final. Ulterior, Programul a fost modificat prin Decizia nr. C(2015)7016 din octombrie 2015, respectiv prin Decizia nr. C(2017)1086 din februarie 2017.

Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate are două componente accesibile contractării de proiecte pentru beneficiarul Ministerul Educației Naționale - B2: componenta achiziționării și furnizării de rechizite către copii provenind din medii defavorizate, respectiv componenta de Asistență tehnică prin care se poate asigura necesarul logistic pentru buna implementare a proiectelor finanțate prin POAD.

Operațiunile prevăzute în POAD sunt de natură să contribuie la reducerea sărăciei extreme în rândul populației. (detalii)

Proiecte contractate:

Data publicării: 
Joi, 15 Februarie, 2018