Recomandări pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar pe durata vacanței de vară 2020

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
18.06.2020

Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28/2020, în cadrul căreia s-a decis „reluarea activității în creșe, grădinițe și afterschooluri”, Ministerul Educației și Cercetării a elaborat un ghid de organizare a unităților de învățământ preșcolar din sistemul public pentru primirea și implicarea copiilor în activități recreative pe durata vacanței de vară.

Procesul de reluare a activităților pentru copiii din creșe, grădinițe și alte instituții în care se derulează programe cu caracter educațional reclamă un efort sporit de conformare la o conduită sanitară responsabilă din partea tuturor celor implicați. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua, în siguranță, cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice.

Apreciem că, în perioada de revenire în unitățile de învățământ preșcolar, copiii vor avea nevoie să fie ascultați și să le fie explicate, potrivit vârstei, noile reguli de conviețuire din grădiniță. 

De aceea, recomandările formulate insistă pe includerea în rutina activităților zilnice de ritualuri și jocuri de fixare a comportamentelor noi pe care copiii și profesorii trebuie să le deprindă:

  • spălatul frecvent și atent al mâinilor
  • distanțarea fizică
  • gesturi noi de salut, care nu presupun contact ș.a.

* Setul de recomandări poate constitui o sursă de informare și pentru unitățile de învățământ preșcolar particular. 

Materiale informative: