Ziua Internațională pentru Comemorarea Holocaustului

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Miercuri, 27 Ianuarie, 2021

Ministerul Educației comemorează astăzi victimele Holocaustului.

Prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, începând cu anul 2005, ziua de 27 Ianuarie a devenit Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului, marcând eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului, în care au fost ucişi 6 milioane de evrei de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Combaterea antisemitismului este datoria noastră comună. Pentru ca tragedii precum Holocaustul să nu se mai repete, avem datoria să nu uităm. Avem datoria față de poporul evreu de a clădi un viitor mai bun, conservând memoria fiecărei victime.

Ministerul Educației își reafirmă hotărârea de a continua promovarea disciplinei opționale de studiu „Istoria evreilor. Holocaustul” și formarea profesorilor în parteneriat cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România - „Elie Wiesel", Institutul Yad Vashem din Ierusalim, Institutul «Le Memorial de la Shoah» din Paris și cu United States Holocaust Memorial Museum din Washington, DC.