Am lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi” (PNRR)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 5 Mai, 2023

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15: Educație.

  • Ghidul solicitantului (aprobat prin ordinul de ministru nr. 4.139/04.05.2023)

  • Anexele ghidului (în format editabil) sunt disponibile ► aici (arhivă RAR).

Alocarea financiară destinată acestui apel de proiecte este de 225.000.960 de euro, fără TVA, obiectivul investiției fiind acela de a asigura sustenabilitatea unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi.

Astfel, prin intermediul acestui apel, toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, și județe), precum și subdivziunile administrativ-teritoriale ale Municipiului București (sectoare) pot obține granturi atât pentru reabilitarea unităților de învățământ existente, cât și pentru construirea unor noi unități de învățământ, în vederea dobândirii de către acestea din urmă a statutului de „școală verde”.

Sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este distribuit astfel:

Subcomponenta I: REABILITARE ENERGETICĂ

Prin această subcomponentă se urmărește reabilitarea de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, investiția vizând o suprafață totală de 300.000 m2.

  • Valoarea totală a investiției: 150.000.000 de euro.

Subcomponenta II: CONSTRUCȚII NOI

Prin această subcomponentă, se urmărește construcția de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, investiția vizând o suprafață totală de 46.400 m2.

  • Valoarea totală a investiției: 75.000.960 de euro.

Lansăm un nou apel esențial pentru infrastructura din sistemul educațional. Ne ținem de cuvânt și investim în spații educaționale prietenoase cu mediul. Vor fi reabilitate și construite unități de învățământ, iar prin această rețea-pilot de școli verzi, vom pune mai mult accent pe educația pentru mediu. Încurajez comunitățile să depună proiecte în cadrul acestui apel!”, a transmis ministrul educației, Ligia Deca.

În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică disponibilă la adresa http://proiecte.pnrr.gov.ro, cu respectarea termenului-limită de 05.07.2023 (ora 17:00).

În această perioadă, potențialii beneficiari pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail scoliverzi@edu.gov.ro și la numărul de telefon (help desk) 021/405.63.07 (pe durata programului de lucru).

De asemenea, Ministerul Educației va organiza, în această perioadă, cel puțin două sesiuni de instruire pentru solicitanți, în vederea creșterii capacității instituționale pentru redactarea cererii de finanțare.

Pagina dedicată acestui apel poate fi consultată AICI pentru follow-up.