S-a lansat apelul PNRR pentru achiziția de microbuze electrice pentru elevi

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Joi, 18 Mai, 2023

--------------------------

[12.06.2023] REPUBLICARE Ghid solicitant aferent apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 4.444/12.06.2023

  • Anexele ghidului (în format editabil - arhivă RAR) nu au fost modificate. Prezența lor în acest context vizează strict facilitarea accesului la aceste informații. 

--------------------------

[09.06.2023] UPDATE: Publicăm - în sprijinul celor interesați - Lista celor mai frecvente întrebări/răspunsuri privind Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”.

--------------------------

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15: Educație (și aprobat prin ordinul de ministru nr. 4.269/18.05.2023). 

 

În cadrul acestui apel, prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județene, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice grație finanțării prin PNRR.

Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA.

Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, cu respectarea intervalului de depunere: 18.05.2023 - 13.06.2023.

În această perioadă, potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro.