Informare privind desfășurarea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2024)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 2 Iulie, 2024

Astăzi, 2 iulie, în cadrul primei sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), cu participarea a 123.647 de candidați din totalul celor 126.571 de candidați înscriși (toate promoțiile) pentru a o susține.

Rata de prezență a fost de 97,7%.

Au absentat 2.889 de candidați, iar 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele/baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat.

După ziua de pauză (miercuri, 3 iulie), sesiunea iunie-iulie continuă joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce ultima probă scrisă (Limba si literatura maternă) se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Alte detalii ► aici

BIROUL DE PRESĂ