S-a finalizat proiectul privind crearea unui Mecanism de Avertizare Timpurie în Educație (MATE)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 18 Octombrie, 2022

Ministerul Educației, Comisia Europeană - Direcția Generală Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) și Banca Mondială au marcat în data de 18 octombrie 2022 finalizarea proiectului privind crearea unui Mecanism de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), dezvoltat și pilotat pentru a identifica și a sprijini elevii în risc de abandon școlar din România.

Acumulările din ce in ce mai mari privind pierderile în învățare, părăsirea timpurie a școlii, creșterea decalajelor de învățare în rândul elevilor vulnerabili și rata alarmantă a abandonului școlar în ciclul secundar inferior din România au nevoie de un mecanism de avertizare care să pună capăt consecințelor la nivel social și individual. Acest mecanism va fi susținut prin măsuri de prevenție, intervenție și compensare în cadrul unui program național al Ministerului Educației, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Evenimentul de închidere a reunit reprezentanții instituțiilor partenere, specialiști din sectorul educației și sectorul social, care au adus în discuție importanța restabilirii accesului la educație pentru elevii vulnerabili, programe de sprijin pentru elevii din medii și școli defavorizate sau intervenții complementare pentru o mai bună învățare. Cadrele didactice implicate în pilotarea MATE și elevii care au beneficiat de măsuri de intervenție au împărtășit experiențele lor din proiect.