Consultare publică document CE: Cartea verde privind îmbătrânirea populației

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
04.02.2021

Comisia Europeană a publicat, în data de 27 ianuarie 2021, Cartea verde privind îmbătrânirea populației, document prin intermediul căruia este lansată o amplă dezbatere în materie de provocări și oportunități întâmpinate de societatea în curs de îmbătrânire a Europei.

Cartea verde privind îmbătrânirea populației pune în discuție impactul economic și social al acestei pronunțate tendințe demografice și invită opinia publică să își exprime punctul de vedere despre posibile măsuri, în cadrul unei consultări publice deschise timp de 12 săptămâni (27 ianuarie - 21 aprilie 2021).

Ulterior, Comisia Europeană va examina posibilele răspunsuri de politici publice pentru a consolida eforturile statelor membre și ale regiunilor pe acest subiect. 

Cartea verde... adoptă o abordare bazată pe ciclul de viață (de la anii de formare, perioada activă/working age, până la pensionare și nevoile în creștere/stages of growing needs), reflectând impactul universal al îmbătrânirii asupra tuturor generațiilor și etapelor vieții.

Dezbaterea privind îmbătrânirea populației este structurată sub forma unui chestionar compus din 17 întrebări despre acest fenomen, aducând în discuție viteza și amploarea schimbărilor în societate. Sunt abordate toate aspectele relevante, de la promovarea unui stil de viață sănătos și a învățării pe tot parcursul vieții la consolidarea sistemelor de sănătate, de îngrijire și pensii, pentru a putea răspunde nevoilor persoanelor în vârstă.

Toate informaţiile în legătură cu acest document, respectiv consultarea publică lansată de Comisia Europeană pot fi consultate ► aici & ► aici.