Ministerul Educației a finalizat etapa de evaluare calitativă a proiectelor pentru digitalizarea universităților

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 24 Iunie, 2022

Ministerul Educației a finalizat astăzi, 24 iunie, etapa de evaluare calitativă a proiectelor depuse de către instituțiile de învățământ superior acreditate, de stat și particulare, în cadrul Schemei de granturi pentru digitalizarea universităților, finanțată prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Lista intermediară a proiectelor admise/respinse în urma etapei de evaluare calitativă poate fi consultată aici

În urma evaluării calității cererilor de finanțare de către experți evaluator externi, 61 de proiecte dintre cele 63 depuse au obținut peste 70 de puncte, iar două proiecte nu au întrunit punctajul minim prevăzut în Ghidul Solicitantului.

Dintre cele 61 de proiecte admise, 49 de proiecte aparțin unor universități de stat, iar 12 unor universități particulare.

Proiectele care au obținut cel puțin 70 de puncte vor fi finanțate în limita bugetului disponibil, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Valoarea totală solicitată în cadrul acestui apel este de 219.574.787,55 Euro.

Precizăm că jalonul numărul 500 Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului presupune cel puțin 60 de granturi acordate universităților.

Eventualele contestații pot fi depuse în perioada 24 - 27 iunie 2022 la adresa de e-mail contestatii.digiuniv@edu.gov.ro.

Până la data de 30 iunie Ministerul Educației va publica lista finală a universităților beneficiare de granturi pentru digitalizare.

BIROUL DE PRESĂ