[10.03.2025 // ACTUALIZARE]
Având în vedere experiența acumulată cu ocazia consultării publice și a dezbaterilor naționale organizate pe tema proiectelor noilor planuri-cadru pentru învățământul liceal, pentru a da posibilitatea principalilor actori educaționali să valorifice această experiență și să producă dovezi elocvente de structuri și variante concrete, în specificul unităților școlare în care activează, punem la dispoziția celor interesați un chestionar ghidat și asistat de documentele propuse în dezbateri și consultări.
Chestionarul poate fi accesat și completat în perioada 10 - 31 martie 2025.
Vă mulțumim!
***
[04.03.2025 // ACTUALIZARE] [ANUNȚ] Dezbatere (ședință online/sistem videoconferință) privind proiectele de planuri-cadru pentru învățământul liceal
***
[04.02.2025 // ACTUALIZARE] Elemente-cheie și oportunități propuse în proiectele planurilor-cadru pentru învățământ liceal (lansate în consultare publică)
***
Ministerul Educației și Cercetării anunță lansarea astăzi, 31 ianuarie, a procesului de consultare publică/dezbatere națională privind proiectele de planuri-cadru pentru învățământul liceal (frecvență/zi).
Vă invităm să parcurgeți mesajul ministrului Educației și Cercetării, prof. univ. dr. psih. Daniel David, ce conține detalii despre procesul de elaborare, principiile ce stau la baza elaborării proiectelor lansate în consultare publică, precum și pașii următori în procesul de reformă curriculară.
Procesul de consultare publică va fi completat de organizarea unei dezbateri naționale ce va implica patru întâlniri cu prezență fizică în București (11 februarie), Cluj-Napoca (14 februarie), Iași (25 februarie) și Timișoara (4 martie). Seria de dezbateri cu prezență fizică va fi urmată de o dezbatere online, în data de 6 martie 2025, condițiile de participare urmând a fi anunțate în timp util.
Propunerile și observațiile privind documentele lansate în consultare publică pot fi trimise la adresa de e-mail consultare@rocnee.ro, până în data de 6 martie 2025 (inclusiv).
În elaborarea acestor proiecte s-a avut în vedere ca, prin disciplinele obligatorii sau opționale propuse, să se ofere cadrul de dezvoltare a tuturor competențelor-cheie prevăzute de Profilul de formare al absolventului, componentă reglatoare a curriculumului.
- 25764 de afişări