Discursul susținut de ministrul Liviu Marian Pop cu prilejul aniversării a 150 de ani de existență a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
24.11.2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a participat vineri, 24 noiembrie, la Galați, la Gala jubiliară organizată cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de la înființarea Colegiul Național „Vasile Alecsandri” (26 noiembrie 1867). În acest context a fost dezvelită o placă aniversară care atestă tradițiile și performanțele elevilor și ale profesorilor acestei instituții de învățământ, la nivel național și internațional. La eveniment au mai participat consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, precum și reprezentanți ai autorităților locale. 

Agenda de lucru a ministrului Liviu Marian Pop a cuprins și o întâlnire cu rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Iulian Bîrsan, o vizită la Școala Gimnazială nr. 28 Galați și o dezbatere cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ. 

Vă prezentăm în cele ce urmează discursul susținut de ministrul Liviu Marian Pop:

Stimați colegi,

Dragi elevi și părinți,

Distinși invitați,

Sunt deosebit de onorat și emoționat să fiu astăzi alături de dumneavoastră într-un moment atât de important. Instituția de prestigiu a învățământului preuniversitar românesc în care ne aflăm azi, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, se remarcă prin disciplină, competență și performanțe școlare deosebite.

Prin programul de guvernare mi-am asumat responsabilitatea asigurării unui învățământ de calitate în școli prietenoase, echipate corespunzător. De aceea este important ca elevii să se bucure de o educație de calitate, continuă și coerentă, pentru ca ei să poată face față provocărilor vieții, să fie îndrumați și să înțeleagă că „a ști” este la fel de important cu „a face”. Îmi doresc, ca toate școlile din această țară să beneficieze de condiții optime pentru desfășurarea actului educațional, dar mai ales de o infrastructură la standarde europene, de la cabinete medicale până la conexiune la internet, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Îmi asum că voi depune toate eforturile pentru ca toți cei angrenați în sistemul de învățământ să se bucure de un trai mai bun, astfel încât să fie motivați, iar cu dăruire, pasiune și devotament să educe cât mai bine generațiile de azi și de mâine. Totodată, fac un apel către dumneavoastră, dragi părinți, și vă invit să vă implicați în procesul instructiv-educativ al copiilor, de așa manieră încât să fie cei mai buni și să atingă performanța! Consider că așa veți deține cheia accesului la un sistem de educație de succes, relevant și incluziv, idee pentru care pledez în calitate de ministru.

Educația a fost și va rămâne un domeniu de interes major pe agenda publică a Guvernului, pentru că doar așa pot fi garantate creșterea economică și prosperitatea României. Pledez, de asemenea, pentru implementarea principiului egalității șanselor, indiferent de forma de învățământ în care este integrat copilul și în ce parte a țării se află instituția școlară în care își desăvârșește formarea.

În încheiere, vă felicit din nou, vă doresc mulți ani încununați de succese și nu uitați că numai oamenii educați pot fi liberi”.

Liviu Marian Pop,

Ministrul Educației Naționale