Discursul susținut de ministrul Liviu Marian Pop la Gala Învățământului preuniversitar Sector 6 (12 decembrie)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
12.12.2017

Stimați colegi,

Onorat auditoriu,

Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la această gală! Sunt onorat și de fiecare dată sunt încântat să fiu alături de dumneavoastră la astfel de evenimente.

Încă din antichitate, Aristotel spunea: „Trei lucruri sunt necesare pentru educație: talentul, exercițiul, o metodă de studiu!”. Dacă înțelegem prin talent, tactul nostru pedagogic, dar și înclinațiile elevilor noștri, iar prin exercițiu, capacitatea noastră de a face din actul învățării un demers didactic activ-participativ, centrat pe elev, atunci misiunea noastră nu e neapărat ușoară, dar e nobilă. Mai mult decât atât, am dovedit că ne-o putem îndeplini abordând metode care să valorizeze principalul actor al procesului instructiv-educativ.

Misiunea mea, în calitate de ministru al Educației Naționale, este să generez politici publice care să promoveze educația de calitate! Vă asigur că mare parte din preocupările mele sunt reprezentate de echiparea corespunzătoare a școlilor, promovarea unor principii relevante pentru ca elevul să se bucure de o educație eficientă, pregătirea unui corp didactic valoros, dar și recompensarea rezultatelor de excepție!

Am spus-o și cu alte ocazii, dar țin să subliniez încă o dată: educația este și va rămâne un domeniu de interes major pe agenda publică a Guvernului, pentru că doar așa se pot garanta implementarea valorilor românești în rândul celor universale,  creșterea economică a țării, precum și prosperitatea națiunii noastre.

Vă felicit pentru această acțiune dedicată învățământului preuniversitar care a adus și aduce atâtea satisfacții cadrelor didactice, elevilor și părinților. Sunt în asentimentul colegilor mei din minister și din inspectoratul școlar: rezultatele pe care le obțineți sunt excepționale. Vă apreciez și, cum prin educație se face saltul către civilizație, vă urez ca trecerea în noul an să vă propulseze în elita celor mai prestigioase instituții de învățământ.”

Liviu Marian POP,

Ministrul Educației Naționale