Info >>> EU Romania Code Week

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
24.09.2019

Ce este EU Code Week - Săptămâna Uniunii Europene a programării?

EU Code Week - Săptămâna Uniunii Europene a programării este o inițiativă care celebrează creativitatea, rezolvarea de probleme și colaborarea prin programare și alte activități din domeniul tehnologiei.

Activitățile sunt organizate în regim de voluntariat în cadrul şcolilor de toate nivelurile în perioada desemnată, la nivel European acțiunile fiind sprijinite de Comisia Europeană.

Obiectivul EU CodeWeek este de a promova utilizarea programării (coding) în rândul tinerilor și adulților de toate vârstele.

+ Site oficial și alte detalii 

Cine poate participa?

Participarea este deschisă tuturor cetățenilor din țările Uniunii Europene, indiferent de vârstă.

De ce să particip?

Îți vei descoperi aptitudini în a programa și a folosi informatica pentru a-ți aduce propriile idei la viață, vei lucra cu oameni motivați și alături de ei vei învăța.

Cum poți participa?

Școlile de orice nivel și profesorii de toate materiile sunt invitați în mod deosebit să participe la Săptămâna UE a programării și să le ofere, astfel, elevilor ocazia de a explora creativitatea digitală și programarea. Mai multe informații despre inițiativă și cum să vă organizați activitatea prin intermediul paginii web dedicate profesorilor sunt disponibile aici.

Cum mă pregătesc pentru a participa la EU CodeWeek  - EU Romania CodeWeek?

Accesează acest link: https://codeweek.eu/training. Aici vei găsi resurse gratuite şi materiale de instruire, precum și exemple de proiecte derulate sau în derulare.

IMPORTANT!

Pentru a veni în ajutorul învățătorilor și profesorilor, Europe Code Week, în parteneriat cu European Schoolnet Academy, a dezvoltat cursul online gratuit EU CODE WEEK Deep Dive MOOC. 

Cursul online oferă profesorilor din ciclul primar și gimnazial atât idei, cât și materiale și resurse gratuite de învățare, precum și planuri de lecții gata de aplicat la clasă. Toate acestea îi vor ajuta să aducă programarea și gândirea computațională la clasă.

Poți găsi descrierea cursului precum și materiale informative aici (arhivă zip).

Te poți înscrie la curs la această adresă.

Dacă ești pregătit și hotărât să participi la EU CodeWeek, atunci adaugă-ți activitatea pe harta Săptămânii programării accesând acest link: https://codeweek.eu/events. Astfel, activitatea ta și a școlii va fi vizibilă în toate ţările din Uniunea Europeană.

De asemenea:

  • prin intermediul acestui link poți intra în legătură cu un grup internațional de profesori entuziaști cu care poți colabora 
  • poți colabora cu alte şcoli din UE, accesând pagina provocării Săptămâna programării: https://codeweek.eu/codeweek4all

Dacă ai întrebări, te poţi adresa:

  1.  ambasadorilor CodeWeek pentru România, pe care îi găseşti aici
  2. celor care au experiența participării la EU CodeWeek din anii precedenți și cărora te poți alătura:

(Lista este deschisă şi va fi completată periodic.)