Mesajul ministrului Liviu Marian Pop cu prilejul aniversării a 50 de ani de existență a Școlii Gimnaziale nr. 198 din Capitală

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
02.11.2017

Alteța Voastră Regală,

Onorată audiență,

Stimați profesori,

Dragi elevi,

Participați, astăzi, la aniversarea a 50 de ani de existență a școlii care vă formează pentru a fi viitori adulți de nădejde. E un moment important ce coincide cu schimbarea titulaturii acestei școli, care se numește de acum înainte „Regina Maria’’.

Viitorul vostru a început aici, în această unitate de învățământ, precum spune și deviza ce-i veghează activitatea. Am convingerea că dascălii voștri, a căror implicare este totală, vor avea un aport special în realizările pe care le veți dobândi.

În același timp, această schimbare aduce cu sine o imensă responsabilitate, pentru că onoarea de a purta acest nume este excepțională.

Istoria nu ne lasă și nu trebuie să ne lase să uităm rolul pe care l-a avut Regina Maria în istoria României și mai mult decât atât implicarea Majestății Sale în dezvoltarea țării noastre. 

Bunătatea, tăria, verticalitatea și determinarea de care a dat dovadă, trebuie să fie pentru voi, dragi elevi, repere după care să vă ghidați în școală și apoi în viață.

Trebuie să știm cu toții și sunt convins că toată lumea cunoaște dragostea de țară pe care a purtat-o în inimă Regina Maria.

Mergând mai departe în zilele noastre și în contextul de astăzi, această dragoste de țară poate fi un echivalent pentru voi în dragostea de carte și de învățătură, pentru că Majestatea Sa este unul dintre cele mai bune exemple pentru lucrurile făcute cu patos și afecțiune. Acolo unde există pasiune, calea către succes este una sigură și cu sens unic.

Doresc să felicit conducerea școlii, să vă urez în continuare mulți ani încununați de succesele elevilor, pentru că succesul lor este și succesul vostru, dragi dascăli, și vreau să închei cu un citat al Reginei Maria, emblematic pentru ceea ce înseamnă să iubim țara în care trăim, țara în care învățăm și de ce nu, tot ce ne înconjoară: 

„Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.’’

Vă mulțumesc!

Ministrul Educației Naționale

Liviu Marian Pop