Participarea ministrului Liviu Marian Pop la Conferința „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
23.11.2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a participat joi, 23 noiembrie, la Conferința „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, și găzduită de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. 

Tot ceea ce am făcut în cele patru - cinci luni de mandat şi ceea ce urmează anul viitor, având cel mai mare buget pe care Ministerul Educaţiei Naţionale l-a avut în ultimii zece ani, vine să consolideze şi zona de sport. De exemplu, am introdus în programa şcolară pentru toţi copiii din programul «Şcoală după şcoală» cel puţin 30 de minute de sport pe zi. Asta înseamnă săptămânal două ore şi jumătate în plus de mişcare sportivă. În acelaşi timp învestim în formarea cadrelor didactice, fiindcă fără profesori de specialitate bine pregătiți nu putem avea sportivi de performanţă. Sper să luăm din trecutul sportului românesc toate lucrurile bune şi să le facem şi mai bune, astfel ca în următorii 100 de ani România să fie acolo unde merită: în primele ţări din lume”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop. 

În cadrul acestui eveniment, la care au fost prezenți ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, reprezentanți ai federațiilor sportive, sportivi de prestigiu și personalități din lumea sportului românesc, au fost abordate subiecte precum importanța & dezvoltarea sportului, efortul susținut al sportivilor sau modalități de a stimula performanța.